Blekinge Gäddfestival

Karlshamn är en vacker liten stad med ungefär 20 000 invånare. Kanske mest känd är staden för det mejeri som ligger här och de reklamfilmer med repliken "gott, gotti, gott gott" skapades här.

I Blekinge arrangeras varje år en rolig och spännande gäddfestival. Alla fiskare som gillar att fiska gädda är välkomna. Tävlingen under festivalen består i att försöka fiska upp den längsta gäddan. Detta är sportfiske så tanken är att all fisk ska släppas tillbaka. Därför tar deltagarna bilder på sig själva med en godkänd mätsticka. Det är utifrån detta som man sedan avgör vem som är vinnaren.

En stor ceremoni hålls sedan där vinnaren krönas. Förra året hölls den på Dragö Camping. För den som vill komma och delta i Gäddfestivalen så brukar den vara i slutet av september månad. Det kan vara en god idé att anmäla sig i god tid inför varje år.

Tröttnar man på fiske så finns det också mycket annat roligt och spännande att hitta på i Karlshamn. Staden ligger i en vacker miljö med fina trädgårdar, fina skogar och vackra vattendrag och älvar. Det går att göra en rundvandring i den historiska staden eller ta en tur ut till skärgården och besöka några av dess vackra öar.