Stadsvandring i Karlshamn

Karlshamn är en vacker liten stad nära Östersjön i Blekinge län. Staden har ungefär 20 000 invånare och mycket att erbjuda den som är intresserad av historia och sevärdheter. Det går bland annat att göra en spännande rundvandring i staden och besöka de historiska platser och monument som är en del av stadens arv.

Denna rundvandring skulle kunna påbörjas vid stadens rådhus för att sedan ta sig vidare mot assierska korsvirkehuset. Därifrån kan man gå till Böljelek och sedan gå vidare till Carl Gustaf kyrka. Från kyrkan kan man ta sig till de spännande Kulturkvarteret och sedan till Skärgårdsterminalen och Gästhamnen. Sedan kan man ta sig vidare till Kastellet, Uthuset och Utvandrarmonumentet. Fiskarstugan, Rosengården och Väggaskolan kan med fördel besökas efter detta. Sedan kan man gå vidare genom Näsgränden till Utvandrarhotellet och sedan till den kända sångerskan Alice Tegnérs barndomshem som numera är ett museum. Sedan kan man gå genom korsningen vid Drottninggatan och Ronnebygatan, en gammal korsning som är typisk för sent 1800-tal och avsluta turen genom staden på torget. Då är man också nästan tillbaka vid Rådhuset där turen började.

Via kommunens hemsida går det att hitta till en särskild webbplats där man kan hitta historisk information om alla dessa platser. Kommunen har också ordnat så det sitter uppe QR-koder som går att scanna med en smartphone som exempelvis en iphone eller android-telefon. Då kan man nämligen komma till hemsidan automatiskt och direkt till den plats man själv befinner sig på. Det blir som att ha en helt kostnadsfri guide med sig i fickan som finns med oavsett vilken tid man ger sig ut på rundvandring.