Weekend i Karlshamn

Karlshamn, denna anrika hamnstad nära Östersjön, erbjuder många sevärdheter, historiska platser och vackra vyer.

För den som vill spendera en weekend i Karlshamn finns det gott om bra hotell att välja mellan. Beroende på behov och önskemål går det att välja mellan något av de mer lyxiga konferenshotellen eller något av de enklare men ofta historiskt spännande, gemytliga och intressanta boenden som finns i staden.

Oavsett var man väljer att bo så kan man under sin vistelse i denna stad med blott 20 000 invånare uppleva mycket som är intressant och givande.

Till exempel går det att ta sig ut på en rundvandring i staden och besöka exempelvis sångerskans Alice Tegnérs barndomshem som numera är ett museum. Ett annat spännande museum i staden är det anrika sjöfartsmuséet från slutet av 1800-talet. Museet slog upp sina portar under slutet av 80-talet och drivs av ett gäng entusiaster i en ideell förening.

För den som gillar skärgården så går det att ta en tur ut till någon av de vackra skärgårdsöarna. Det finns också en vacker staty som gestaltar huvudpersonerna i Mobergs Utvandrarserie, en serie som bestod av böckerna "Utvandrarna", "Invandrarna", "Nybyggarna" och "Sista brevet till Sverige". Statyn är skapad av en skulptör som heter Axel Olsson och består av karaktärerna Karl-Osar och Kristina.